Emoţii de tristeţe pentru viitorii miri, care şi-au programat nunta în această vară

Eppidemia de coronavirus le-a dat peste cap planurile tinerilor îndrăgostiți care și-au programat nunta în această primăvară sau în vara 2020. Mulți nu știu dacă să amâne data evenimentului sau să meargă cu planurile lor înainte. Răspunsul autorităților nu este unul încurajator pentru viitorii însurăței. Restricțiile legate de distanțarea socială nu vor fi eliminate prea curând.

„O să mai așteptăm cu nunțile. Înțelegem că pentru restaurante e afacere, înțelegem aspectul economic, dar haideți să vedem raportul”, a declarat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Oficialul a mai spus că restaurantele și cafenelele rămân închise, or deschiderea acestora e riscul cel mai mare. „De asta au păgubit italienii. Primele cazuri în Italia au fost pe 15 februarie, pe 7 martie era clar că este un trend ascendent și autoritățile au chemat la responsabilitate, ceea ce nu s-a întâmplat și… unde a ajuns Italia. Avem două căi, ori ne conformăm și ciulim urechile la autorități, ori face fiecare de capul nostru. Dacă ne facem de capul nostru, oricum povara va cădea pe sistemul medical. În 30 de ani nimeni nu a considerat sistemul de sănătate unul prioritar”, a mai spus Nicolae Furtună.